Evet, sütümüz hiç bir endüstriyel işleme tabii olmadan, soğuk zincir kırılmadan, katkısız ve doğal bir şekilde kendi çiftliğimizden siz değerli tüketicilerimize sunuluyor.
Evet, en az 10 dakika boyunca kısık ateşte kaynatmalısınız. Çiğ sütler, ısıl işlemden geçirilmelidir. Bunun sebebi sütün, mikroorganizmaların yaşaması ve gelişip çoğalması için çok uygun ortam oluşturmasıdır. Kaynatmadan tüketmeyiniz.
Çiğ süt kaynatılıp mayalandıktan sonra tamamen doğal ve lezzetli bir yoğurt elde edilebilir.
Hayır, sütümüz çiftlikten üretildiği gibi %100 katkısız olarak gelmektedir.
Pastörizasyon dezenfekte etmek anlamına gelen bir süreçtir. Çiğ süt pastörize hale gelebilmesi için ısıl işlem görmekte ve bu esnada kremasının bir kısmı alınmaktadır.
Çiğ süt kaynatıldıktan sonra 3 ila 4 gün içinde tüketilmelidir. Bu esnada (+) 4 °C derece soğuk ortamda muhafaza edilmelidir.
En lezzetli sağlık iksiri…
Türk tarihçi Prof. Dr. Haluk Dursun bir kitabında şöyle der;
“İstanbul bey ve hanımefendilerinin yazı beklemelerinin sebeplerinden biri de
Demirhindi Şerbeti’dir. Mayhoş tadı ve lezzetiyle asırlardan beri çok
sevilmesinin yanı sıra, Osmanlı Sarayı’nın da belli başlı içeceği olmuştur.”
Demir Hindi Şerbeti, ruhsal sıkıntılara ve kas ağrılarına faydalıdır. Demirhindi
meyvesi, hint hurması olarak da bilinir. Köklü bir geçmişi olan Demirhindi
Şerbeti ile henüz tanışmayanlar için Rifat Minare, lezzetli bir seçenek sunuyor.
Demirhindi meyvesinin faydaları:
- Ağrılı ve şişen eklemlerde etkili tedavi edicidir.
- Sarılık ve nezlede tedavi edici özelliği vardır.
- Sindirimi kolaylaştırır.
- Hipertansiyon, obezite, kolestrol gibi hastalıklara iyi gelir.
- Cilt lekeleri ve çillere karşı etkilidir.
- Safra kesesi hastalıklarına ve ülsere iyi gelir.
Çekirdeği çıkarılmış badem dolgulu etli ve orta, iri taneli yeşil
zeytinimizdir. Su, tuz ve limon tuzu ile fermantasyon yöntemiyle
olgunlaştırılıp, daha sonra çekirdeği çıkartılarak içine badem
yerleştirilmiştir.
-Zeytin hala milyonlarca insan için pizzalara ve salatalara konan bir çeşni
malzemesi, meşrubatların yanında servise sunulan ekşimsi acı bir çerezdir.
Sizlerde, badem dolgulu yeşil zeytinlerimizi salatalarınızda, çeşitli yemeklerin
içinde veya içeceklerinizin yanında lezzetli bir çerez olarak kullanabilirsiniz.
Çekirdeği çıkarılmış biber dolgulu etli ve orta, iri taneli yeşil
zeytinimizdir. Su, tuz ve limon tuzu ile fermantasyon yöntemiyle
olgunlaştırılıp, daha sonra çekirdeği çıkartılarak içine tatlı kırmızı biber
parçacıkları yerleştirilirmiştir.
-Zeytin hala milyonlarca insan için pizzalara ve salatalara konan bir çeşni
malzemesi, meşrubatların yanında servise sunulan ekşimsi acı bir çerezdir.
Sizlerde, biber dolgulu yeşil zeytinlerimizi salatalarınızda, çeşitli yemeklerin
içinde veya içeceklerinizin yanında lezzetli bir çerez olarak kullanabilirsiniz.
Doğal fermantasyonla tatlandırılan yeşil zeytinler çekirdekleri çıkarıldıktan
sonra dilimler haline getirilen ve içerisine lezzet, aroma katmak için bölgenin
doğal ve faydalı baharatlarından yapılan karışımla zenginleştirilerek tüketime
sunulan ürünlerdir.
-Zeytin hala milyonlarca insan için pizzalara ve salatalara konan bir çeşni
malzemesi, meşrubatların yanında servise sunulan ekşimsi acı bir çerezdir.
Sizlerde, zeytinlerimizi salatalarınızda, çeşitli yemeklerin içinde veya
içeceklerinizin yanında lezzetli bir çerez olarak kullanabilirsiniz.