Bizi Arayın: 444 4

Tüketici Danışma Hattı - Hafta içi 09:00 - 18:00

SIKÇA SORULAN SORULAR

Süt kendi çiftliğinizden mi geliyor?

Evet, sütümüz hiç bir endüstriyel işleme tabii olmadan, soğuk zincir kırılmadan, katkısız ve doğal bir şekilde kendi çiftliğimizden siz değerli tüketicilerimize sunuluyor.

Çiğ Sütü aldığımda kaynatmalı mıyım? Neden?

Evet, en az 10 dakika boyunca kısık ateşte kaynatmalısınız. Çiğ sütler, ısıl işlemden geçirilmelidir. Bunun sebebi sütün, mikroorganizmaların yaşaması ve gelişip çoğalması için çok uygun ortam oluşturmasıdır. Kaynatmadan tüketmeyiniz.

Çiğ sütten yoğurt yapabilir miyim?

Çiğ süt kaynatılıp mayalandıktan sonra tamamen doğal ve lezzetli bir yoğurt elde edilebilir.

Sütünüzde herhangi bir katkı maddesi var mı?

Hayır, sütümüz çiftlikten üretildiği gibi %100 katkısız olarak gelmektedir.

Pastörize süt ile çiğ sütün farkı nedir?

Pastörizasyon dezenfekte etmek anlamına gelen bir süreçtir. Çiğ süt pastörize hale gelebilmesi için ısıl işlem görmekte ve bu esnada kremasının bir kısmı alınmaktadır.

Nasıl tüketilmeli ve muhafaza edilmeli?

Çiğ süt kaynatıldıktan sonra 3 ila 4 gün içinde tüketilmelidir. Bu esnada (+) 4 °C derece soğuk ortamda muhafaza edilmelidir.

YUKARI